9. joulukuuta 2015

MIKÄ IHMEEN RANSKA?

Mä päätin nyt vihdoin näiden kahden postauksen jälkeen avata vähän, että miks lähen sinne Ranskaan, kun oon jo pariin otteeseen siitä maininnut. Joskus jo muutama kuukausi taaksepäin  saatiin kuulla, että meijän luokalta olisi 8 oppilaalla mahdollisuus lähteä Euroscolaan. Mikä se on? Euroscola on Euroopan unionin järjestämä nuorten kokous, jonne kutsutaan koululaisryhmiä eripuolilta Euroopan unionia. Kokoukseen osallistuvat jäsenet pääsee EU:n tiloihin Strasbourgiin. Meidän lukio on jaettu kahteen toimipisteeseen ja yhteensä molempien toimipisteiden 1vsk. oppilaista sinne lähtee 24. Me lähdetään sinne torstaina 17.12. ja tullaan Suomeen takaisin sunnuntaina 20.12. Itse Euroscola-tapahtuma on silloin perjantaina. Lainattuna euroscolan sivuilta: 

" Aamupäivällä parlamentin virkamiehet kertovat EU:n toiminnasta ja vastaavat kysymyksiin. Iltapäivällä ovat vuorossa ryhmätyöt. Osallistujat on etukäteen jaettu ryhmiin. Saman aiheen saaneet ryhmät eri maista kootaan yhteen, ja nämä monikansalliset työryhmät tekevät omasta aiheestaan esityksen, joka arvioidaan myöhemmin iltapäivällä jälleen "täysistunnossa". Ryhmätöiden aiheet liittyvät Euroopan unionin ajankohtaisiin kysymyksiin ja tulevaisuuden haasteisiin.
Päivän aikana järjestetään myös tietokilpailu, jossa testataan muun muassa eurooppalaisen kulttuurin tuntemusta"

 Meijän päivä siellä kestää 10h. Eikö kuulostakin ihan mahtavalta? Ootan sitä, että pääsee haastamaan itseään englannin taidossa ja pääsee työskentelemään tärkeiden aiheiden parissa ja vielä pääsee tutustumaan muihin ihmisiin! Siis sillon kun kuulin tästä olin jo ihan mukana, mutta se, että kuka sinne pääsee mukaan varmistui vasta myöhemmin. Ja siis mä oon ollut ihan täpinöissä tästä jo varmaan kuukauden ja nyt siihen on enään viikko?! Mä teen teille erillistä postausta, kun ollaan tultu ja esittelen aiheita mitä käsiteltiin ja kaikkee muuta mahtavaa. Kaiken lisäks. Me päästään Strasbourgiin joulun aikaan! Siellä on ihan älyttömän upeen näköisiä joulumarkkinoita ja sen viime keväisen Berliinin reissun jälkeen tämmönen pikku kaupunkimatka kuulostaa ihan uskomattoman ihanalta! 
Onko kukaan ollut euroscolassa? Jos on, kerro ihmeessä millasta sielä oli! :-)
Tässä vielä linkki Euroscolan suomenkielisille sivuille ja tässä linkki Euroscola youtube-kavalle, josta näkee videoita millasta siellä on, jos kiinnostaa.
-Pilvi
IMG_1415


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos :-)