7. joulukuuta 2015

ONKO MAAILMA MUSTA PAHEMPI PAIKKA KUIN ENNEN?

Nyt kun päästiin tähän kirjoittamisen huumaan niin jatkan heti sillä postauksella, mikä alunperin sai mut miettimään blogiin kirjoittamista. Varoitan jo nyt, että postaus saattaa levähtää laajaksi ja pitkäksi, koska mulla tuntuu olevan jos jonkin näköistä mielipidettä ja asiaa liittyen tähän aiheeseen. Ja mä painotan: kaikki mitä luet, on vain mun näkemystä asioista ja vain mun mielipiteitä. Näin vaikeista kysymyksistä löytyy varmasti monenlaisia kantoja.  Tää postaus tulee liittymään samaan aiheeseen  kun mun tuleva postaus Ranskasta. Mä kirjotin tästä aiheesta nyt, koska joudun tälläisiä kysymyksiä siellä miettimään.
Aloitetaan ihan peruskysymyksestä: Onko maailma susta pahempi paikka kuin ennen? Ja lyhyt ja ytimekäs vastaus multa on, että ei. Maailma ei oo pahempi paikka kuin ennen, mutta ihmiset sen sijaan on monta kertaa tyhmempiä kuin ennen. Avataampas vähän. Mun mielestä, maailmassa ei tapahdu ainakaan enempää pahuutta mitä ennen on tapahtunut. Voi olla, että jopa vähemmän. Sen sijaan, se mikä saa maailman näyttämään pahemmalta kuin ennen on ihmiset. Ja se, millä tapaa asiat tulee ihmisten tietoisuuteen. Mä ajattelen, että nykyään kun uutiskynnys on tavallaan niin pieni, niin se johtaa just sellaseen ajattelu tapaan. Se, että joka ikinen asia uutisoidaan, saa tottakai näyttämään et asiat olis ihan älyttömän huonosti. Ennen kun tällästä joka ikisestä asiasta uutisoimista ei ollut, niin sai taas asiat ehkä näyttämään paremmilta, mitä ne oli. Ihmiset saa nykyään tietoon kaikesta kaiken, enkä mä oikeen tiiä onks se hyvä vai huono asia. Tottakai, jos sä tiedät enemmän, sä myös ajattelet enemmän. Ja se minkä takia ajattelen et ihmiset on tyhmempiä kuin ennen, tule varmaan esiintymään moneen otteeseen tän tekstin aikana.
Tästä aloituksesta hypätään seuraavaan aiheeseen: Maahanmuutto ja sen tuomat hyödyt ja haitat. Millä tavoin mä nään maahanmuuton ja siihen liittyvät ongelmat? Ensinnäkin. Suomessa uutisointi liittyy nykyään pelkästään siihen, mitä turvapaikanhakijat, maahanmuuttajat jnejne. on tehnyt tai mitä niille on tehty. Se, et ei ne oikeasti oo ainoastaan ne muutkuin suomalaiset, jotka täällä pahuutta tekee. Se on helppo tapa taas saada joku asia huonoon valoon, kun näytetään sitä spottivaloa ainoastaan siihen. Ja jätetään se kaikki muu pimeään. 
 Se on totta, että maahanmuutto on lisääntynyt, mutta kokonaan uusi asia se ei ole. Suomessa valitetaan kuinka turvapaikanhakijat jne. saa liian suuria tukia. Fakta, ne turvapaikanhakijat jne. saa myös muualla maailmalla tukia! Se miks se on niin iso juttu ja ihmetyttää täällä, on varmasti, koska aihe ei oo niin näkynyt tai koskettanut meitä suomalaisia. Maahanmuutto on ja tulee varmasti tulevaisuudessakin olemaan asia, jota pohditaan ja yritetään lieventää. Mutta ei kaikki asiat pysy samanlaisina aina, joskus asioiden on muututtava, jotta nähdään, mikä oikeesti on hyväks ja mikä pahaks.  Mä nään maahanmuutossa myös hyötypuolia, niiden huonojen puolien lisäks.  Mun mielestä on hienoa, että on monenlaisia ihmisiä ja on hienoa, että ne monenlaiset ihmisetkin osaa tulla toimeen. Mun mielestä on hienoa, että ei eletä siinä omassa laatikossa vaan avataan ne laatikon kannet ja katotaan, että mitä muulla maailmalla on annettavaa. Yhteistyö erilaisten ihmisten kesken avaa ovia. Se avaa ovia siihen, että ihmiset kehittyy ja voidaan jakaa se oma tieto ja osaaminen. Jos on ihmisiä, jotka oikeesti on hädässä ja tarvitsee apua, niin ei me voida olla niin tyhmiä, että kun meillä muilla joilla menee paremmin, on tilaa ja aineksia auttaa, että jätettäisiin ne apua tarvitsevat huomioimatta. Ihmiset tarvitsee toinen toistaan. Turvallisuus on taattava niin kantasuomalaisellekin kuin muun maan taustaisellekin.  Ja tärkeä pointti on, että Suomi ei ole ainoa maa joka miettii näitä samoja kysymyksiä. Suomen lisäksi monilla muilla mailla on annettavaa ja yhteistyöllä voidaan saada enemmän aikaan, eiks? Ja hei hyvät lukijat, myös Suomea on autettu ja tuettu kun täällä meni huonosti sotien aikaan!!
Eikö huonosti käyttäytyvät voitais lähettää kotimaahansa? Asia vois toimia, mutta väkeä on niin paljon, niin en tiiä kuinka sekasortoiseksi se johtais. Kuitenkin. Pääasia on, että maassa maan tavalla. Mä ajattelen, että maahan pyrkivien olisi näytettävä jonkin ajan sisällä, että pärjää maassa eikä aiheuta minkään näköistä ongelmaa. Ja pienestäkin rikkomuksesta lähtisi samotein, koska lisää rikollisuutta ei kaivata millään tasolla. Ja tiukat säännöt siinä, ketä maahan päästetään liputtais taas sille, että kuinka arvokas ja tärkeä se oma kotimaa on, eikä sitä noin vain ihmiset jäisi tänne. 
Ketä tänne sitten kuuluisi ottaa? Nyt on kauheesti liikkunut juttua siitä, että kuinka tänne otetaan vain ja ainoastaan miehiä. Emmä näe asiaa niin, voi olla että niitä on jotenkin enemmän, en osaa sanoa kun en asiasta tiedä. Mutta. Se, että ainakin nuorista ihmisistä on hyötyä. Nuorista tulee tulevaisuus. Ja jos nyt Suomessa kärsitään siitä, että vanhuksia on enemmän ja työikäisiä vähemmän, niin miksi lisäavusta sitten valitetaan. Mun mielestä jos meillä on meidän maalipaletilla montaa väriä eikä vain kahta. Saadaan kauniimpi ja monipuolisempi lopputulos. Kun meitä on monenlaisia, saadaan yhteistyöllä monipuolisempaa kulttuuria.
Entä terrorismi, miten sä sen näet? Tottakai se on paha-asia. Aina on ihmisiä, jotka on pahoja, aina on pahuutta. Mutta, se, että eikö sitä saataisi pienennettyä? Tottakai. Tässäkin vetoan siihen, että yhteistyöllä me saataisiin tehtyä enemmän. Jokaisella on velvollisuus auttaa ja toimia. 
Pariisin tapahtumien jälkeen levisi monenlaista juttua. "Muualla on tapahtunut paljon pahempaakin" "Muualla koetaan samanlaista joka päivä". Älkää ymmärtäkö nyt väärin, mutta siellä sitä on tapahtunut jo pitkään, Pariisissa vastaavanlainen juttu oli iso juttu! Se, että uutiset on yleensä uusia juttuja maailmalta ja uutisten idea on herättää ihmisten mielenkiintoa. Ei uutiset uutisoi samasta asiasta joka päivä, ei se enään ois kannattavaa. Varmasti, kun pahat jutut vaikka esim. Syyriassa olivat uutta, siitä varmasti uutisoitiin. Mutta nyt kun asia alkaa olla ns. "vanhaa" niin ei siitä enään jatkuvasti uutisoida. Pariisin tapahtumat sai aikaan valtavat määrät kohua, mikä mun mielestä on hyvä asia. Se sai ihmiset avaamaan silmänsä ja tajuumaan, että ei me täällä Euroopassa eletä pilvilinnassa suojassa muilta. Eieiei. 
Tässä mun purkausta nykymaailmasta, minkä oon halunnut tehä jo älyttömän pitkään. Kiitos jos jaksoit lukea ja kerro ihmeessä omat kantasi ja herätä keskustelua! 
-Pilvi

4 kommenttia:

  1. Hyvä postaus tärkeästä aiheesta! :) Sulla on muuten myös tosi kiva banneri <3

    http://marjukkakatariina.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Hieno postaus! Tosi hyvin ja selkeästi oot tuonut oman kantas asioista esille. Ja propsit siitä että uskallat julkistaa ne. Itse ajattelen vähän erilailla. Tottakai yhteistyöllä saataisiin asioita eteempäin ja paremmalle mallille, mutta rajoja ei valitettavasti oo valvottu tarpeeksi hyvin että ketä tänne tulee ja mistä syystä. Varmaan itsekkin tiedät että mm. Suomi on isiksen listoilla. Se kertoo aika paljon. Suomi on heikko maa ja siksi tänne on helppo "hyökätä", mutta vielä helpommaksi sen tekee se, että täällä ihmiset on sokeita. Mun mielestä on huono asia että tänne otettiin maahanmuuttajia näin paljon. Suomella menee heikosti jo ilman niitä. Monet on työttömiä, jopa asunnottomia. Valtio on veloissa ja otetaan lisää velkaa. Köyhiltä viedään tukia valtion kassaan koko ajan enemmän. Meidän kannattais ensin hoitaa oman maan asiat kuntoon. Ja suurin osa maahanmuuttajista ei ole apua tarvitsevia. Niitä toki on, mutta vähän. Mutta samaa mieltä oon tosta paremmin versus huonommin jutusta. Onhan meillä asiat huonommin joo, mutta turvallisuus on parempaa. Raiskauksista ynnä muista rikollisuuksista ei pahemmin 10 vuotta sitten uutisoitu. Media ei oo enään mitään muuta kun bisnestä. Ei iltalehti sun muut paskalehdet kerro totuutta. Ne kertoo sen mitä meidän pitää luulla. Me eletään valheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentista! :-) Ja hyviä pointteja! Mä oon kanssa täysin samaa mieltä, että lehdet ei kerro totutta vaan just sen mitä meijän pitää luulla... kiitos vielä!

      Poista

Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos :-)